сите категории
EN

Вести за Ронгда

Дома>Вести>Вести за Ронгда

Во 2020 година, #covid19 се шири на глобално ниво, а меѓународниот финансиски пазар ќе доживее значителни турбуленции.

Време: 2021-01-08 Посети: 10

Во 2020 година, #covid19 се шири на глобално ниво, а меѓународниот финансиски пазар ќе доживее значителни турбуленции.

Флексибилноста на девизниот курс на јени продолжи да се зголемува, но вкупниот тренд сè уште беше релативно стабилен. Курсот на јени во однос на американскиот долар за целата година покажа тренд во облик на „N“ на прво растење, потоа опаѓање, а потоа растење.

Во очекување на 2021 година, меѓународниот платен биланс на Кина се очекува да продолжи да ја одржува сопствената рамнотежа, а степенот на пазаризација на девизниот курс дополнително ќе се зголеми.

Додека одржува релативно висока флексибилност, се очекува девизниот курс на јени да го продолжи својот двонасочен тренд на широки флуктуации.


Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории