сите категории
EN

Натриум сулфит

Дома>Производи>Натриум сулфит

Натриум сулфит

Name : sodium sulfide

CAS NO .: 1313-82-2

HS CODE : 2830101000

Mol wt :78.04

Appearance and charater : yellow or red flakes , with an offensive odor

Апликација:

1. It is used in the production of sulfur dyes in the dye industry, and is the raw material of sulfur blue .

2. исто така се користи како помош за дамки за растворање на сулфурни бои во индустријата за печатење и боење.

3.за хидролиза на сурова кожа отстранување на влакна во кожарската индустрија, но исто така и за подготовка на натриум полисулфид за да се забрза сува кожа мека вода за да им помогне.

4. Се користи како средство за готвење во индустријата за хартија.

5. како денитрација на вискоза и намалување на содржината на нитрати во текстилната индустрија.

6. Исто така, тоа е суровина на натриум тиосулфат, натриум полисулфид, сулфурни бои и други материјали.

Пронајден е 1 производ

    Клучни зборови

    Контактирајте нѐ

    Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.