сите категории
EN

Вести за хемиската индустрија

Дома>Вести>Вести за хемиската индустрија

Процес на производство на #натриумсулфит

Време: 2021-04-30 Посети: 18

Сулфурот и воздухот се согоруваат за да се генерира гас SO2.

Гасот SO2 реагира со одредена концентрација на сода пепел и создава натриум бисулфит.

Натриум бисулфит и каустична сода се неутрализираат за да се добие раствор на #натриумсулфит.

По концентрацијата и центрифугирањето, се добива влажна цврста супстанца од #натриумсулфит и се суши. Потоа земете го готовиот натриум сулфит

Формулата за реакција е како што следува:

S + O2 = SO2

SO2 + Na2CO3+H20= NaHSO3

NaHSO3+NaOH= Na2SO3 +H20


Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории