сите категории
EN

Вести за хемиската индустрија

Дома>Вести>Вести за хемиската индустрија

Мерки за гаснење на пожар #натриумхидроксид

Време: 2021-04-30 Посети: 21

Мерки за гаснење на пожар #натриумхидроксид

#Натриумхидросулфит има силна редуктивност, спонтано ќе запали во вода и ќе ослободи токсични гасови како што е сулфур диоксид.

Мерки за гаснење на пожар на натриум хидросулфит

1. Користете многу вода за гаснење, многу вода може да го раствори натриум хидросулфитот

2. Ако изворот на вода не е доволен, подгответе се да ја разберете околината и условите и разумно користете средства за гаснење пожар, како сув прашок, цемент, сув песок

3. Спреј за разредување на токсичен гас

4. За да го префрлите неизгорениот натриум сулфит, направете појас за изолација


Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории