сите категории
EN

Вести за хемиската индустрија

Дома>Вести>Вести за хемиската индустрија

Може ли да користите ронгалит, сулфат и водород пероксид во исто време?

Време: 2021-08-17 Посети: 29

натриум формалдехид сулфоксилат (ронгалит) не треба да се користи истовремено со водород пероксид и сулфат.

натриум формалдехид сулфоксилат (ронгалит) е постабилен на собна температура и е исклучително редуктивен на високи температури и има ефект на белење.

натриум формалдехид сулфоксилат (ронгалит) се распаѓа кога ќе се сретне со киселина, генерирајќи натриумова сол и натриум формалдехид сулфоксилат (ронгалит) киселина: NaHSO2-CH2O-2H2O +H+ ==== Na+ + CH2OHS(=O)-OH + 2H2OLatehydesodium (ронгалит) киселината е слаба киселина), затоа натриум формалдехид сулфоксилат (ронгалит) не може да се меша со сулфурна киселина.

Има силно намалување и ефект на избелување, додека водородниот пероксид има силно оксидирачко дејство, па затоа тие две не можат да се мешаат.

Во индустријата за печатење и боење, се користи како средство за боење и редуцирачка боја за памук, вискоза и ткаенини со кратки влакна.

Се користи како редокс катализатор во подготовката на синтетички смоли и синтетичка гума.

Се користи и како противотров, средство за избелување на шеќер, средство за отстранување бигор, детергент и за подготовка на индиго бои, редуцирачки бои итн.


Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории