сите категории
EN

Бакар сулфат Пентахидрат

Дома>Производи>Бакар сулфат Пентахидрат

6474306
Бакар сулфат Пентахидрат

Бакар сулфат Пентахидрат


Карактеристики
 1. Име на производ: Бакар сулфат пентахидрат
  2. Хемиска формула: CuSO4 • 5ч2O
  3. Мол тежина: 249.608
  4. CAS бр.: 7758-99-8
  5. Шифра на HS: 28332500
  6. EINECS NO: 231-847-6
  7. физички карактеристики: неправилен рефус син кристал,
  8. Тип: индустриски и електронски Одделение

 2. Содржина

  Техничко одделение

  електронски Одделение

  Прво одделение

  Второ одделение

  CuSO4 • 5H2O

  96min

  93min

  98min

  Слободна киселина

  0.1max

  0.2max

  0.05max

  Cl-

  --

  --

  0.1max

  Нерастворливи материи во вода

  0.2max

  0.4max

  0.1max

  Изглед

  Син или зелен син кристал, без видливи нечистотии


 3.     Апликација: Бакар Сулфат пентахидрат  is широко користат во областа на галванизација, боење, печатење на текстил, земјоделска хемикалија и така натаму. Водениот раствор има силно бактерицидно дејство. Во областа на земјоделството главно се користи за превенција од болести на овошни дрвја, домати, ориз итн.

апликација

Бакар сулфат пентахидрат е широко користен во областа на галванизација, боење, печатење на текстил, земјоделска хемикалија и така натаму. Водениот раствор има силно бактерицидно дејство. Во областа на земјоделството главно се користи за превенција од болести на овошни дрвја, домати, ориз итн.

спецификации
СодржинаТехничко одделение
електронска оценка
Прво одделениеВторо одделение
CuSO4 • 5ч2O
96min93min
98min
Слободна киселина0.1max
0.2max
0.05max
Cl---
--
0.1max
Нерастворливи материи во вода0.2max 0.4max0.1max
ИзгледСин или зелен син кристал, без видливи нечистотии

 Пакет: Нето 25 кг по пластична ткаена кеса со внатрешна обвивка или по барање на клиентите

поврзани со производот

Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории