сите категории
EN

Цинк сулфат

Дома>Производи>Цинк сулфат

31
32
цинк
цинк
Спецификација на цинк сулфат
Спецификација на цинк сулфат
Спецификација на цинк сулфат
Спецификација на цинк сулфат

Спецификација на цинк сулфат


Карактеристики

1. Product name: Zinc Sulphate Mono/Hepta
2. Chemical formula: ZnSO4 • H2O / ZnSO4 • 7H2O
3. Mol wt: 179.46 / 287.56
4. CAS No.: 7446-19-7 / 7446-20-0
5. Шифра на HS: 2833293000
6. physical characteristics: White powder or crystal, easily soluble in water and insoluble in alcohol and keton
7. Type:  industrial grade and feed grade

Package:Net 25kg/  plastic woven bags with inner liner or as customers' request

Апликација:

 Цинк сулфат is mainly used as raw material for the production of lithophone and zinc salts. It is also used in synthetic fiber industry, zinc plating , pesticides, flotation, fungicide and water purification. In agriculture, it is mainly used in feed additive and trace element fertilize, etc.

Точка

ZnSO4·H2O

ZnSO4·7H2O

Гранули

Purity,%

98min

98min

98min

Zinc (Zn)%

35min

21.5min

33min

Water insoluble,%

0.05max

0.05max

0.05max

Heavy Metal(Pb)%

0.001max

0.001max

0.001max

Arsenic(As)%

0.0005max

0.0005max

0.0005max

Cadmium(Cd)%

0.001max

0.001max

0.001max

 

апликација

Цинк сулфатот главно се користи како суровина за производство на соли на литофон и цинк. Исто така се користи во индустријата за синтетички влакна, цинкување, пестициди, флотација, фунгицид и прочистување на водата. Во земјоделството, главно се користи во адитиви за добиточна храна и оплодување со елементи во трагови итн.

спецификации
поврзани со производот

Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории