сите категории
EN

Натриум карбонат

Дома>Производи>Натриум карбонат

1618815154292808
Натриум карбонат

Натриум карбонат


Карактеристики

}UJ4N$8]DL_1N9WOUN2KINU

 1. Hs код: 28362000
  2.Кас бр.497-19-8
  3.Молекуларна формула: Na2CO3
  4.Молекуларна тежина: 105.9
  5.Изглед: бел кристал во прав
  Стандардно: индустриско одделение, одделение за храна
  Пакет: 25kg/50kg плетена кеса или по барање на клиентите                                                                          

 2. апликација

        сода се користи во хемиската индустрија, производството на стакло, метал-лургијата, производството на хартија, петро-хемиската индустрија итн.

Содржина
спецификација
сода пепел густа
светлина од сода пепел
содржината на Na2CO3    %99.2% мин
99.2min
NaCl  %
Максимум 0.7%
Максимум 0.7%
Fe   %
Максимум 0.0035%Максимум 0.0035%
Сулфат (SO4)%
Максимум 0.03%
Максимум 0.03%
% нерастворливи во вода
Максимум 0.03%Максимум 0.03%
волуменска густина g/ml
0.90min

Големина на честички (180um остаток од просејување %)
70.0% мин


апликација

сода пепел се користи во хемиската индустрија, производството на стакло, металургијата, производството на хартија, петро-хемиската индустрија итн.


спецификации
СодржинаСода пепел густаСветло од сода пепел
Вкупен алкал (Квалитетна фракција на Na2CO3 сува основа )%≥99.2≥99.2
NaCl(Квалитетна фракција на NaCl сува основа)%≤0.7≤0.7
Fe (Квалитетна фракција на сува основа на Fe)%≤0.0035≤0.0035
Сулфат (Квалитетна фракција на SO4 сува основа)%≤0.03≤0.03
% нерастворливи во вода≤0.03≤0.03
Масовна густина g/ml≥0.9
Големина на честички (180um остаток од просејување %)≥70.0


поврзани со производот

Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории