сите категории
EN

Тековни настани

Дома>Вести>Тековни настани

Глобална алуминиумска индустрија која гради фабрика за натриум хидроксид во индустриската област Калифа

Време: 2021-05-11 Посети: 64

adooa-67wgi

Сакате да дознаете повеќе за тоа? Ве молиме кликнете на „натриум хипосулфит“.

Групацијата qlobal алуминиум од Обединетите Арапски Емирати (ЕГА) и Шахин Хемикал Инвестмент Компани (ШахеенХемлнвестментс) потпишаа долгорочен договор за изградба на сеопфатна хемиска фабрика во Индустриската зона Абу Даби Калифа (Кизад). Фабриката ќе произведува натриум хидроксид за да ги задоволи потребите на целиот натриум хидроксид за 15 вери во топилницата за алуминиум AITaweelah на глобалната алуминиумска индустрија. Фабриката ќе биде изградена во близина на базата AlITaweelah на алуминиумската индустрија qlobal, покривајќи 300 илјади квадратни метри простор , со дополнително проширување. Годишниот капацитет на проектот од првата фаза е 130 илјади тони натриум хидроксид и 160 илјади тони два етилен хлорид. Двете фази на проектот ќе го удвојат производството на натриум хидроксид и ќе почнат да произведуваат винил хлорид и полиинил хлорид.

Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории