сите категории
EN

Вести за хемиската индустрија

Дома>Вести>Вести за хемиската индустрија

Некои совети за #хемиски пресметки:

Време: 2021-02-28 Посети: 17

Некои совети за #хемиски пресметки:

Како да го смените % во ppm?

Одговор: помножете се со 10000

На пример: 0.002% ×10000=20 ppm

Како да го смените ZnO% во Zn%?

Одговор: ZnO% ×0.81=Zn%

На пример: ZnO 95% ×0.8025=Zn76.24%

Бидејќи молекуларната тежина #ZnO е 81, молекуларната тежина на #Zn е 65, така што 65/81=0.8025


Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории