сите категории
EN

Вести за хемиската индустрија

Дома>Вести>Вести за хемиската индустрија

Метод на подготовка на слободен формалдехид и стабилен за складирање натриум бисулфит формалдехид

Време: 2021-08-30 Посети: 152

Написот открива метод за подготовка на слободен формалдехид и стабилронгалит без складирање, кој ги опфаќа чекорите на последователно додавање натриум метабисулфит, цинк во прав, катализатор и формалдехид во реакционен систем за да се добие раствор на асодиум формалдехид сулфоксилат.

Полифенолните соединенија и средството за сушење се додаваат во растворот за да се добие рамномерно измешан и стабилен раствор за складирање на натриум формалдехид натриум сулфоксилат, и на крајот се концентрираат и се сушат за да се добие слободен формалдехид и стабилронгалит за складирање.

Натриум формалдехид сулфоксилат се подготвува со усвојување на метод во еден чекор, а слободниот формалдехид и стабилронгалит без складирање се добива со додавање на полифенол соединение и силика гел.

Методот го реализира нискотемпературниот метод во еден чекор за подготовка на теронгалит кој е неслободен формалдехид и стабилен во складирањето, методот ја намалува температурата на реакцијата и времето на реакција потребно за подготовка на формалдехид натриум сулфоксилат, ја заштедува потрошувачката на енергија и времето, ја подобрува ефикасноста на производството , ги намалува трошоците за производство, а подготвениот ронгалит не е слободен формалдехид и во голема мера ја подобрува стабилноста на складирањето.

Производството на натриум бисулфит формалдехид со овој метод се состои од три главни процеси: реакција на додавање на редукција на растворање, сепарација на цврста течност и испарување и кристализација.


Контактирајте нѐ

Придружете ни се и први дознајте за нашите најнови производи и промовирање.

Жешки категории