Kabeh Kategori
EN

Saiki Kedadean

Omah>News>Saiki Kedadean

Tilak Karbon Monoksida Bisa Nambani Inflamasi

Wektu: 2021-05-11 Hit 63

aw0bw-wfm4o

Kanggo informasi luwih lengkap, monggo klik Sodium Hyposulfite


Karbon monoksida dikenal minangka beracun, lan inhalasi saluran pernapasan bisa nyebabake karusakan otak lan malah mati, nanging jumlah karbonmonoksida bisa nyuda inflamasi. Ilmuwan ing Jerman lan Holland wis ngembangake cara anyar kanggo ngobati inflamasi kanthi rilis alon karbomonoksida kanthi terapi fotodinamik.

Terapi fotodinamik yaiku liwat reaksi fotodinamik sing selektif kanggo numpes jaringan sing lara, disuntikake menyang awak manungsa utawa dilapisi fotosensitizer utawa kulit, lan posisi lesi iradiasi cahya kanthi dawa gelombang tartamtu, fotosensitizer bakal ngasilake zat beracun kanggo mateni lesi. Peneliti ing Universitas Jena ing Jerman lan Universitas Leiden ing Holland nemokake manawa pendekatan sing padha bisa ngaktifake molekul karbon monoksida ing awak lan permukaan awak.

Sadurunge, molekul karbon monoksida wis dirilis saka bahan sing disimpen, sing biasane disinari karo sinar biru utawa ultraviolet. luwih mbebayani. Kanggo ngatasi masalah iki, peneliti wis nyoba karo photosensitizer ing senyawa karbonil mangan ngemot karbon monoksida lan banjur nggunakake cahya abang luwih aman, photosensitizer kanggo energi, lan transfer energi kanggo senyawa karbonil mangan. Senyawa karbonil mangan kanggo entuk energi sing cukup, bisa ngeculake molekul karbon monoksida.

Ing eksperimen sakteruse, peneliti nambahake serat plastik menyang photosensitizer lan senyawa karbonil mangan kanggo nggawe jaringan serat, lan banjur nutupi permukaan kulit kanthi inflamasi, kanthi iradiasi cahya abang kanggo ngobati inflamasi tatu. Nanging peneliti ngandika anyar. therapy tetep kanggo sinau luwih.

Hubungi Kita

Gabung lan dadi sing pertama ngerti babagan produk lan promosi paling anyar.

Kategori panas